Απίστευτη ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες: Χάνουν τα πλοία λόγω των έργων στον Πειραιά

Μέσα στον Αύγουστο, κι ενώ η πληρότητα στα πλοία προς τα νησιά όλης της χώρας είναι οριακή, η κίνηση προς το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας βρίσκεται στο ζενίθ. Την ίδια ώρα, τα έργα για το τραμ συνεχίζονται, προκαλώντας μόνο ουρές αυτοκινήτων.


Είναι χαρακτηριστικό ότι όσο πλησιάζουν οι ώρες αναχώρησης πλοίων προς τα δημοφιλή νησιά το κυκλοφοριακό κομφούζιο ξεκινά από το Νέο Φάληρο (για όσους προσεγγίζουν τον Πειραιά μέσω παραλιακής ή Εθνικής Οδού) και από τα Καμίνια (για όσους φτάνουν μέσω της οδού Πειραιώς).

«Τα βλέπω καθημερινά, κατεβαίνοντας στο λιμάνι. Φεύγω πάντα πολύ νωρίτερα για να είμαι εκεί στην ώρα μου. Η κατάσταση είναι απελπιστική και σίγουρα την επόμενη εβδομάδα θα είναι το φαινόμενο πιο έντονο», λέει στο Newpost ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτικών Πρακτόρων Απόλλων Καρακαλάς.

Ο κ. Καρακαλάς επιβεβαιώνει ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των επιβατών που δεν κατάφεραν να μπουν στο καράβι λόγω αυτής της καθυστέρησης. 

«Είχαν πει ότι φέτος τον Αύγουστο θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα, ακριβώς γιατί από το χειμώνα είχαμε προβλέψει αυτήν την κατάσταση. Υπολογίζω ότι πάμε, πια, για του χρόνου το καλοκαίρι».
TAG